Produkter för dill blad (6)

Syrsa

Syrsa

Syran är en bladgrönsak som används rå eller tillagad för sin syrliga och lätt citronaktiga smak. Används som krydda, förhöjer den soppor och grönsaker, fiskrätter och ägg, med vilka den passar särskilt bra. Rik på fibrer, magnesium, kalium, järn och vitaminerna A, C, E, har den sedan antiken varit känd för sina matsmältnings- och sammandragande egenskaper.
Oregano

Oregano

Oreganon är en växt med en stark smak som är mycket använd i det italienska köket. Den är en oumbärlig ingrediens för att göra en god pizza och passar mycket bra ihop med andra färska örter som basilika eller timjan för att smaksätta tomatsåser. När den väljs färsk är smaken mer subtil och den kommer att komplettera de delikata fiskarna från Medelhavet på ett trevligt sätt.
Cébette

Cébette

Cébette är känd för sin smakrika smak, som passar både i somriga sallader och i goda varma rätter, och kännetecknas av en tydlig smak och doft. Cébette förväxlas ofta med vårlök, trots att det är en mycket annorlunda variant. Faktum är att denna växt särskiljer sig genom sin underutvecklade lök, som har fått en avlång form så att den nästan smälter samman med sin stjälk. Slutligen är den ätbar på våren, sommaren och hösten (från maj till oktober).
Salvia

Salvia

Salvia är en växt från familjen Lamiaceae som fått sitt namn från det latinska ordet salvare, vilket betyder "rädda" eller "bota". Man har faktiskt tillskrivit salvia medicinska egenskaper sedan mycket gamla tider. Salvia är känd både i Kina, Nordamerika och Sydamerika sedan länge, och det finns faktiskt ett stort antal arter (över 700) som tillhör släktet Salvia. Vår ovanliga art bland dessa hundratals Salvia är salvia stricha, som har en kraftfull, något bitter och kamferliknande smak och passar utmärkt med vilt, fläskkött och rostad lammkött, kalv, kyckling, kalkon eller till och med anka.
Citronmeliss

Citronmeliss

Meliss är en växt med doft av citrongräs vars blad har en superkraft! När de gnuggas mot ett insektstick dämpar de effekterna. Meliss används för sina lugnande och avslappnande egenskaper i infusioner eller i badvattnet. I matlagning aromatiserar meliss subtilt fågel- och vitt kött. I bakverk ger den en utsökt smak åt efterrätter, krämiga fyllningar och flan.
Mynta

Mynta

Mynta är en läcker aromatisk växt som ger smak åt rätter från alla världens kök: sallader, cocktails, lemonader eller fruktjuicer, varma eller kalla soppor, teer, glassar… Det är också en av de mest använda medicinalväxterna för sina antiseptiska, smärtstillande, stimulerande och sammandragande egenskaper. Användningen av mynta är oändlig och en bukett mynta kan särskilt: ge smak åt en vinägrett ge smak åt kokvattnet för grönsaker och ångad potatis aromatisera smör ge smak åt bakverk i kombination med choklad aromatisera isbitar utveckla en inandning mot hosta eller förkylning ge smak åt badvattnet hålla insekter borta från trädgården och parasiter från husdjur.